• v.v. Nieuweschans

  Welkom op de website van Voetbalvereniging Nieuweschans.

 • Matig Nieuweschans 2 wint eenvoudig

  Matig Nieuweschans 2 wint eenvoudig met 0-4 in de derby in en tegen Drieborg 3

   

  Zondag 19 februari:

  Drieborg 3 – Nieuweschans 2   0-4 (0-3)

  Doelpunten: Thomas Hauwen 3x en Harmannus Heidekamp

   

  Op een zeer slechte grasmat in Drieborg heeft Nieuweschans 2 eenvoudig de punten mee naar huis genomen. Nieuweschans was simpelweg een maatje te groot  de onmachtige buren uit Drieborg.

  Nieuweschans was met maar liefst een 16-koppige  selectie afgereisd en dat terwijl door verschillende omstandigheden Michel Pintus, Michel Topelen, Adolf Tuin, Achim Roth en Harry Voggel ontbraken. Keuzes genoeg dus voor Kerkhof-Leeuwerke, de technische staf van Nieuweschans 2. Besloten werd om in de de rust gewoon 5 spelers te wisselen zodat iedereen toch nog een redelijk aantal minuten kon maken.

  Beide ploegen oogden zo vlak na de winterstop nog wat onwennig. Er ging behoorlijk wat mis in de passing en balaanname. Al werd dit ook mede veroorzaakt door het hobbelige knollenveld. Het overwicht lag duidelijk bij de gasten uit Nieuweschans al leverde dat in eerste instantie niet veel kansen op. Het eerste doelpunt viel dan ook redelijk onverwacht. Thomas Hauwen kwam vrij net buiten de zestien en haalde verwoestend uit. De keeper van Drieborg was totaal kansloos op deze streep in de linker bovenhoek. Hierna werd het overwicht van Nieuweschans nog groter en werd er iets beter gecombineerd. Zo stuurde Jack Kerkhof Harmannus Heidekamp weg op rechts en deze legde de in een “one touch pass” de bal werkelijk panklaar op de 5 meter voor Thomas Hauwen. Hauwen faalde niet en schoof koel de 0-2 binnen. Nieuweschans bleef de druk naar voren houden en bijna maakte Thomas Hauwen z’n derde, maar keeper Jan de Wit redde fantastisch. Toch kwam Nieuweschans even later op 0-3. Harmannus Heidekamp maakte (na een handsbal??) uit een corner van dicht bij de 0-3. Nieuweschans zat op rozen en de klus leek geklaard. Drieborg dat tot dan nauwelijks gevaarlijk was geweest oogde geknakt. Toch werden de mannen van leider Harm Bluhm vlak voor rust nog gevaarlijk. Reint Aukes werd door Hendrik Stel de diepte ingestuurd en buiten de 16 schoot hij op doel. De bal kreeg mede door de wind een rare curve en het was maar goed dat keeper Enzo Leeuwerke de bal nog net aan wist te tikken waardoor hij niet in de bovenhoek belandde maar op de buitenkant van de paal. Hierna floot de prima leidende scheidsrecht voor de rust op het regenachtige en natte veld.

  Zoals gezegd wisselde Nieuweschans 5 spelers in de rust en dit kwam het spel van de Schanskers niet ten goede. Mede doordat invallers Harry Klaassens, Henk Venhuizen, Edwin Graventein, Alwin Nanning  en Berend Menninga voor het eerst sinds lange tijd weer speelden was het erg onnauwkeurig en niet scherp. Voor de neutrale toeschouwer viel er dan ook niet erg veel te genieten. Nieuweschans gaf niet thuis en Drieborg wilde wel maar kon niet. Toch kwam Nieuweschans op 0-4 en wederom was Thomas Hauwen het goudhaantje. Hierna werd het zeker bij Nieuweschans steeds rommeliger en leek Drieborg via Elroy Delger de eretreffer te maken. Hij had pech, de bal belandde buiten bereik van keeper Leeuwerke op de paal en leek via de rug van die zelfde leeuwerke binnen te rollen. Echter met het nodige kunst en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. In de slotminuut kreeg Aukes nog een mogelijkheid om van de nul af te komen echter zijn schot ging tot zijn grote frustratie een metertje naast.

  Zo doet Nieuweschans wat het moet doen en pakt het verdiend de volle buit in de derby. Nieuweschans zal volgende week echter uit een heel ander vaatje moeten tappen als de ongeslagen koploper PJC 2 op bezoek komt op sportpark de Lange Akkers.

 • Nieuweschans 2 geeft Bato 4 lesje in effectiviteit

   

   

  Zondag 26 februari:

  Bato 4 – Nieuweschans 2   2-5 (0-2)

  Doelpunten Nieuweschans: Thomas Hauwen 3x, Michel Pintus 2x

   

  Vandaag een schaduwwedstrijd voor Nieuweschans 2. De competitiewedstrijd tegen PJC 2 kon helaas niet doorgaan vanwege de zeer slechte gesteldheid van het Schansker veld. Gelukkig kon de ploeg uit Schanze ritme opdoen tegen Bato 4. Bato 4 was vrij en wilde ook graag in het ritme blijven, dus een win-win voor beide ploegen.

  Op een redelijk bespeelbare grasmat ontspon zich een uiterst vermakelijke wedstrijd. Bato met een aantal zeer balvaardige spelers in de gelederen had een duidelijk veldoverwicht. De druk op de helft van Nieuweschans was behoorlijk. Zeker omdat Nieuweschans in de eerste 20 minuten nog niet wakker was. Duels werden te slap in gegaan waardoor Bato naar hartelust kon combineren. Tot hele grote kansen leidde dit echter niet, met uitzondering van een laag ingeschoten bal vanuit de 16. Deze werd door keeper Leeuwerke naast getikt. Na zo’n 25 minuten kreeg Nieuweschans dan eindelijk z’n eerste kans en die leverde direct een doelpunt op. Michel Pintus werd weggestuurd door Thomas Hauwen en toen Pintus de bal wilde voorleggen werd deze duidelijk met de hand beroerd door een Bato speler. De jeugdige (14 jaar!) maar overigens prima leidende scheidsrechter twijfelde geen moment: strafschop. Met dit buitenkansje wist Thomas Hauwen wel raad, 0-1. De wedstrijd op z’n kop, daar waar Bato het spel maakte kwam Nieuweschans tegen de verhoudingen in op voorsprong.

  Toch was Bato niet aangeslagen. De druk op het Schansker doel bleef en na een half uur leek Bato gelijk te maken. De linksbuiten van Bato brak door en ging alleen op de keeper af. In deze één op één bleek Enzo Leeuwerke de sterkste en bracht hij redding met zijn voet.  Het spel golfde nu wat meer op en neer en aan beide kanten ontstonden wel mogelijkheden. Vlak voor rust deelde Nieuweschans een volgende mokerslag uit aan Bato. Wederom kwam dit doelpunt via het “koningskoppel” Pintus-Hauwen tot stand. Deze keer was het Hauwen die voor de assist zorgde en Pintus die onberispelijk raak schoot, 0-2. Was het nu al gedaan voor de rust? Nee, linksback Klaassens van de Schanskers beging net buiten de 16 een overtreding. De toegekende vrije trap belandde om de muur heen tot ontsteltenis van de Bato aanhang op de bovenkant van de lat (Volgens keeper Leeuwerke was dat ook het maximale). Nu was het dan wel rust en met een licht geflatteerde stand zochten beide teams de kleedkamer op.

  In de rust werden wat wissels toegepast, zo zochten aanvoerder Dick Wiebrants en Harry Klaassens de douches op en kwamen in het veld Jack Kerkhof en Geert Eltjo Nuis.

  De eerste 20 minuten na rust waren volledig voor Bato. Nieuweschans met reserve aanvoerder Berend Menninga en ,terug na lange afwezigheid, John Weghorst werd onder druk gezet en met name de backs werden af en toe helemaal tureluurs gespeeld. Helaas voor de Winschoters faalde Bato keer op keer in de eindpass. Steeds weer zat er een voetje tussen. En als de bal dan goed viel werd er te zwak ingeschoten waardoor de keeper nog redding kon brengen. Toch viel na 20 minuten de op dat moment verdiende aansluitingstreffer. Rommelig verdedigen zorgde ervoor dat een Bato middenvelder net buiten de 16 kon aanleggen. De bal verdween in de rechter bovenhoek achter een grabbelende keeper Leeuwerke. Bato probeerde door te drukken en een ieder die aanwezig was had de verwachting dat de gelijkmaker een kwestie van tijd was.

  Echter werd het toen tijd voor een vliegende 10 minuten en lesje effectiviteit van Schansker zijde. Eerst was het Thomas Hauwen die met een solo en geweldige afronding voor 3-1 zorgde. Vervolgens kreeg Bato een goede mogelijkheid die door keeper Leeuwerke gekeerd werd en in de tegenstoot was het Michel Pintus die op links doorbrak. De ingevallen Johan Blaauw trok het gat en Pintus kon de geheel vrijstaande Thomas Hauwen op maat bedienen die met zijn 3e doelpunt voor de 1-4 zorgde. Bato snakte naar adem en geloofde haar ogen niet. Helemaal toen  vlak hierna Hauwen  de bal diep speelde op Pintus en deze gedecideerd de 1-5  binnenschoof. Zo gingen de Winschoters van een gigantisch veldoverwicht en een aansluitingstreffer binnen 10 minuten naar een onoverbrugbare achterstand. Bato was geknakt en de mee opgestoomde rechtsback Jarno Nap kwam oog in oog met de keeper. Gelukkig voor alles wat Bato was faalde Nap jammerlijk en schoot de bal over het doel.

  In het laatste kwartier gebeurde er nog weinig. Toch maakte Bato nog een eretreffer. Het was de linkermiddenvelder die op links doorbrak en zijn lage voorzet kon zo van dichtbij worden binnen getikt door de door de verdediging vrij gelaten Winschoter spits.

  Hiermee was het wel gedaan en werd het in de laatste minuten nog wat grimmig. Maar na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de verder sportieve wedstrijd.

  Volgende week zijn de Schanskers vrij, maar er zal nog gepoogd worden om wederom een oefentegenstander te vinden

 • Nieuweschans 2 verliest oefenduel tegen Stadskanaal 4

  Zondag 6 maart:

  Stadskanaal 4 – Nieuweschans 2  6-0 (2-0)

   

  Vandaag geen competitie voor Nieuweschans 2. Gelukkig werd in Stadskanaal een oefentegenstander gevonden. Nieuweschans was door omstandigheden danig verzwakt en reisde met slechts 12 spelers af richting Stadskanaal. Onder die 12 spelers ook nog de 63-jarige Dick Prijt, die normaliter als grensrechter of scheidsrechter fungeert.

  Al snel na het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Nieuweschans geen gemakkelijke ochtend zou krijgen. Stadskanaal was heer en meester en combineerde naar hartenlust. Nieuweschans daarentegen had erg veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Voorin stond Johan Blaauw op een eiland en vanuit het middenveld werd gegrossierd in onnauwkeurige balbehandeling en passes. Toch duurde het nog even voordat Stadskanaal op voorsprong kwam. Dit was met name te danken aan het attente keepen van Enzo Leeuwerke. Een aantal keren wist hij de ballen met het nodige kunst en vliegwerk te keren. Een zondagsschot van Stadskanaal brak uiteindelijk de ban. Na zo’n half uur belandde de bal uit de kluts net buiten de zestien en het schot van de Stadskanaalster spelbepaler belandde buiten het bereik van Leeuwerke in de kruising, 1-0. Nieuweschans bleef ook na deze treffer de mindere, maar leek deze stand mee naar de rust te trekken. Ondanks dat Stadskanaal bleef aandringen en de nodige kansen kreeg. Helaas besloot Harry Klaassens de “knoalsters” dan maar een handje te helpen. Een lage voorzet voor het Schansker doel werd door de Schankser voorstopper hard binnen gevolleerd, keeper Leeuwerke had geen schijn van kans.

  Met deze 2-0 stand gingen beide ploegen aan de thee. Jack Kerkhof moest nu gewisseld worden omdat hij zijn Ajax zo graag punten wilde zien verspelen in Groningen. Voor hem kwam dus de 63-jarige Prijt in het veld. Hij werd geposteerd in de voorhoede en op de vraag of hij daar al wel eens gestaan had meldde hij dat hij in de junioren al eens een seizoen had gedraaid met meer dan 100 doelpunten. U begrijpt dat hierna de verwachtingen hooggespannen waren bij zijn teamgenoten.

  De tweede helft kende een zelfde wedstrijdbeeld. Stadskanaal viel aan en Nieuweschans hield voornamelijk tegen. Al snel liep Stadskanaal uit naar 3-0 en 4-0 door prachtige doelpunten, de 3-0 belandde in de rechter bovenhoek en de 4-0 werd middels een prachtige lob, over de iets te ver voor zijn doel staande keeper Leeuwerke, aangetekend. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg Nieuweschans ook zowaar een aantal kansen. Een schot van Geert-Eltjo Nuis werd door de keeper uit het doel geranseld. Ook Dick Prijt had iets moois in gedachten, iets wat hij wellicht 50 jaar geleden nog wel kon lukte nu niet. Prijt wilde de bal van een meter of 40 met een boog over de keeper schieten, het werd echter een rollertje richting cornervlag. Voor het overige natuurlijk niets dan respect om op deze leeftijd de voetbalschoenen aan te trekken. Even later werd het 5-0 toen keeper Leeuwerke in de Schansker malaise deelde door over een zacht ingeschoten bal heen te duiken. Voor de Schanskers leek hierna de eer gered te worden door Berend Menninga. Echter Menninga met nog een halve marathon van een dag eerder in de benen faalde jammerlijk vrij voor de keeper. In de 90ste minuut was het slotakkoord nog voor Stadskanaal dat daarmee de eindstand op 6-0 bepaalde. Al met al een dikke nederlaag voor de gehavende Schanskers die hopelijk volgende week weer meer compleet zullen zijn als in de competitie Heiligerlee 3 op bezoek komt op Sportpark de Lange Akkers in Bad Nieuweschans.

 • Schansker Zebra's en Blijhamster witte muizen delen na een boeiend gevecht de punten 2-2.

  Zondag 26 maart 2017

  Schansker Zebra's en Blijhamster witte muizen delen na een boeiend gevecht de punten 2-2. 

   

  Op sportpark de Lange Akker vond zondagochtend bij windstil weer een boeiend gevecht plaats tussen ons tweede elftal en ASVB 5.

   

  De voortekenen voor dit duel waren wat chaotisch. Verse THOS aankoop Luuk en marathon man Berend moesten het eerste uit de brand helpen en als klap op de vuurpijl moest ook onze in topvorm verkerende keeper op zijn 46ste het doel van het eerste gaan verdedigen. Leider Jack stond voor een haast onmogelijke tak om een ingespeeld elftal op de been te brengen...Maar waar het in Oranje ontbrak aan bezieling, instelling en karakter. Daar stonden op het erbarmelijke lange akker 11 strijders op het veld, snot voor de ogen, bikkelen, stoempen, inzet, mouwtjes omhoog en ook de wissels messcherp. Alles wat Blind had gemist aan zijn spelers had leider Kerkhof gezien bij zijn ploeg deze ochtend. Ook doorgewinterde spelers die een nachtje hadden doorgehaald bij een concert in de plaatselijke Akkerschans verzaakten niet en over de inval keeper Tankie volgt verderop nog een groot compliment!

  Tot zover de ietwat chaotische  voorbereiding. 

   

  Op een veld waar boeren in Zuid Sudan nog geen aardappel op willen poten zo slecht, speelde zich vanaf minuut 1 een boeiend spektakel af. Scheidsrechter Prijt de Nijhuis van het noorden, liet veel toe en vanaf het begin was er een optisch veldoverwicht van de Schanskers. Spits Paa Johan Blauw, een soort Freddie Frikadel van Nieuweschans, lang, sterk en moeilijk van de bal te krijgen. Met zijn tot back omgeturnde linkerspits Jarno waren ze veel in beweging waardoor de met naweeën kampende centrale middenveld duo King/PInto ook wat meer vrijheid kreeg. Over rechts denderde locomotief Sikke Alvin van voren naar achteren en terug. tel daarbij op dat Adolfo Tuin ook ver op het middenveld speelde en er ontstond dus veel dreiging en pressing van Nieuweschans. Met oa kansen voor de sterk spelende ex ASVBér Geert en voor King. Maar ASVB was levensgevaarlijk in de tegenstoot. aanvoerder en klasbak Bony had echter de zaakjes in de eerste helft verdedigend goed voor elkaar. backs Harry Nac  en Achim Roth beten zich vast in hun mannetje en als de spits van ASVB er doorkwam was daar Tankie, wat een talent, 1 op 1 precies goed getimed en bij corners overschreeuwde hij iedereen. Hij was in een blakende vorm. De druk vanuit Nieuweschans werd groter en na een gespleten voorzet van Adolfo was daar de Horst Hrubesch achtige kopgoal van Paa, keeper volkomen kansloos, heerlijk doelpunt! Maar het moet gezegd worden ook ASVB speelde goed mee en de vraag was vooral voor de pauze of Nieuweschans deze pressing kon volhouden...

  Vlak voor de pauze was scheidsrechter Prijt het gemekker van enkele ASVB spelers een beetje zat maar ook dit werd allemaal in de kiem gesmoord doordat beide elftallen onderling sportief prima met elkaar door 1 deur konden.

   

  de tweede helft moest ASVB iets doen en dat deden ze met oa de sterke Lucasinho Houwen die de gelederen kwam versterken en er ontwikkelde zich een compleet andere wedstrijd. meer dan eens werd het doel van Tankie onder vuur genomen, maar zoals gezegd Tankie frommelde alles uit de goal, er zat zelfs een TV showduikje bij. ASVB werd e sterker en sterker. Maar Bony en zij kompanen achterin hielde stand, ook inmiddels ingevallen leider Kerkhof kwam de verdediging versterken. uiteindelijk kon de 1-1 via Lucasinho niet langer uitblijven, Tankie was bij dit schot volkomen kansloos. ASVB drukte door maar Nieuweschans bleef op karakter overeind. Bijvoorbeeld rots in de branding van 64 Bony middels een geniale sliding binnen de 16 en nog meer goed keeperswerk van Tankie. Daarna een moment waarbij een video scheidsrechter op zijn plaats was geweest. de linksbuiten van ASVB werd net buiten de 16 gevloerd Prijt stond net te veraf en beoordeelde dit als een 11 meter....Ondanks heftige protesten werd de 11 meter feilloos verzilverd door de aanvoerder van ASVB. maar wie dacht dat Schanze nu uit elkaar viel en brak, had het mis. de vele aanwezige toeschouwers kregen een Engels aandoende wedstrijd voorgeschoteld. het ging over en weer met als technisch hoogstandje een ouderwetse falruckziehe van Paa. het duurde 5 minuten voor hij weer overeind kwam maar het publiek keek verheerlijkt toe. Na pakweg 75 minuten brak Pinto door over rechts, zijn voorzetten waren de hele ochtend al rijp voor de vangnetten maar deze kwam zowaar voor de goal en King was er als de kippen bij in een volkomen legitiem luchtduel met de keeper van ASVB en scoorde met zijn hoofd/borst. 2-2 dus. ook Sikke Alvin kreeg nog een grote kans maar zijn schot hobbelde in de handen van de keeper. aan de andere kant redde Tankie voor de zoveelste keer in een 1 tegen 1 situatie. Na 90 enerverende minuten floot de verder prima leidende Scheids Prijt af.

  Met deze ploeg zonder afwezigheid van zeker 7 vaste krachten werd een prima resultaat gehaald en dat werd nog even gevierd in de kleedkamer en in de kantine. Oranje neem de videobeelden van de Lange akker mee in jullie analyse, het is eigenlijk heel simpel, mouwtjes omhoog, karakter,inzet en dan komen zelf jullie een heel eind...

   

  Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Heiligerlee 5 en over 2 weken is een eider welkom op zaterdagavond op sportpark de lange akker voor de onvervalste Derby Nieuweschans 2-BNC 3 met na afloop het rad van avontuur en muziek.

 • 63-jarige supersub wijst Nieuweschans 2 de weg

  Bellingwolde 6 – Nieuweschans 2  3-4 (2-3)

  Doelpunten Nieuweschans: Michel Topelen, King Hauwen en Dick Prijt (2x)

   

  Zondagmorgen kwart voor twaalf, de wedstrijd tussen Bellingwolde 6 en Nieuweschans 2 is zojuist afgelopen en de verwondering, bewondering , ongeloof is van het gezicht af te lezen van 21 veldspelers, 1 scheidsrechter, een 4-tal leiders en de kleine groep toeschouwers. Slechts één man stapt van het veld alsof het de gewoonste zaak van de wereld is: Dick Prijt, 63 lentes jong stapt als onbetwiste man of the match van het veld. Met 2 fantastische doelpunten bezegelde hij het lot van Bellingwolde en zorgde hij voor euforie en diep respect bij zijn teamgenoten.

  De Schanskers waren zondagmorgen toch met de nodige scepsis afgereisd naar buurman Bellingwolde. Met een smalle en broze selectie van 13 man moest de strijd worden aan gegaan. Na een minuut of 15 diende het eerste onheil zich al aan voor Nieuweschans. Peter Zijl moest met pijntjes in het bovenbeen naar de kant en Harmannus Heidekamp was zijn vervanger. Voetballend was het bij de Schanskers ook allemaal net even te slap. Het geluk was dat voorzitter Erik Mulder een berepartij stond te keepen. Mulder toch ook al richting de 50 oogde bij een aantal reflexen nog net zo atletisch en soepel als 25 jaar geleden. Nieuweschans werd daarentegen vooral gevaarlijk via uitbraken middels de watervlugge Michel Topelen, ook zijn kreet: Toby is snel!!!! is nog steeds van kracht. Diezelfde Topelen zette Nieuweschans ook iets tegen de verhouding in op 0-1, Topelen in de diepte gestuurd door spelmaker King Hauwen rondde in de één op één met de keeper op z’n Dolbergs af met buitenkantje voet. Toch kon Nieuweschans niet lang genieten van de voorsprong. Slap ingrijpen in de verdediging gaf de aanval van Bellingwolde alle tijd om binnen te schieten, 1-1. Na de 1-1 bleef de wedstrijd op en neer gaan, Bellingwolde kreeg kansen maar benutte niet. Als donderslag bij heldere hemel viel toen ook nog de 1-2 voor Nieuweschans, King haalde verwoestend uit en de bal sloeg van een 25 meter via de lat hard binnen. Nog was Nieuweschans niet wakker na dit doelpunt. Wederom slap en lui verdedigen deed Bellingwolde wederom terug komen in de wedstrijd. Hierna moest Nieuweschans ook z’n tweede en laatste wissel inbrengen. Dit was de 63-jarige Dick Prijt, als scheids- en grensrechter aan het seizoen begonnen maar noodgedwongen gebombardeerd tot supersub. En het werd deze morgen de morgen van Prijt. Daar waar hij bij eerdere invalbeurten kleurloos acteerde eiste hij nu een hoofdrol op. Vlak voor rust brak King door op rechts en zijn voorzet zeilde net over de inlopende Pa Blaauw heen. Nu leek de bal voorlangs te gaan, maar met een Van Basten achtige halve omhaal schoot Prijt op de 5 meter snoeihard binnen, hetgeen tot uitzinnige taferelen leidde bij de Schanskers. Vlak hierna was het rust en konden beide teams aan de welverdiende thee.

  In de rust werden een aantal dingen even omgezet, zo werd besloten dat Geert-Eltjo Nuus voorstopper zou gaan spelen en dat Michel Topelen, die achterin was gaan spelen door de blessure van Kerkhof, weer voorin zou gaan spelen om zo de druk op de Bellingwolmer defensie te kunnen houden. Dick Prijt kwam op het middenveld tegenover leeftijdsgenoot en oud voorzitter van Nieuweschans, Peter Brul te staan. Het moet gezegd, deze tactische greep van leiders Leeuwerke/Kerkhof bleek een gouden greep. Vooral Nuus bleek achterin een rots in de branding, pikte veel ballen op en ontlastte hiermee aanvoerder Dick Wiebrants. Ook backs Nap en Kuil kwamen er beter in en eigenlijk werd Bellingwolde alleen nog van afstand gevaarlijk. Gelukkig was mister televisiezweef Mepper Mulder uiterst scherp en attent en leek hij onpasseerbaar.   Na een minuut of 20 was het dan weer tijd voor de supersub Prijt. Prijt werd de diepte ingestuurd, was in een scherp duel met Brul, maar zette goed door en met een halve sliding werkte hij de bal langs de verbouwereerde doelman van Bellingwolde, 2-4! Hierna probeerde Bellingwolde het nog wel, maar zoals gezegd Nieuweschans hield vrij eenvoudig stand. De Schanskers hadden als ze het wat slimmer hadden uitgespeeld zelfs wel op 2-5 en 2-6 kunnen komen, maar met name Johan Blaauw had het vizier niet op scherp staan. In de slotminuut wist Bellingwolde dan toch nog de 3-4 te maken maar verder kwam de ploeg niet. Zo eindigde een uiterst vermakelijk en sportief duel, waarin ook complimenten kunnen naar een soeverein leidende scheidsrechter. Nieuweschans kon met de volle buit naar huis en steeg zelfs door deze overwinning naar de 4e plek op de ranglijst.

  Aanstaande zaterdag speelt Nieuweschans 2 een speciaal duel in en tegen Veendam 1894 5. Oud speler van Nieuweschans en thans spelend bij Veendam, Hayk Gatsjatrjan heeft geregeld dat deze wedstrijd in stadion Langeleegte wordt gespeeld. Hier wordt door Nieuweschans al reikhalzend naar uitgekeken, voor de liefhebber: de wedstrijd begint om 17 uur! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.