• v.v. Nieuweschans

  Welkom op de website van Voetbalvereniging Nieuweschans.

 • Nieuweschans 1 pakt eindelijk overwinning

   

  Zondag 19 februari:

  Nieuweschans 1 – Oldambtster Boys 1  3-1 (2-1)

  Doelpunten Nieuweschans: Steffan Kuiper 2x, Jelle Jacobs

   

  Zondagmiddag rond vier uur, lachende gezichten in het kamp van Nieuweschans. Eindelijk na 9 nederlagen en 3 gelijke spelen was de eerste overwinning een feit!

  Een enorme opsteker voor de jonge ploeg die dit jaar weer net is terug gekeerd in de standaard 5e klasse.

  Nieuweschans en Oldambtster Boys beiden laagvliegers in de 5e klasse lieten bij vlagen ook zien waarom de ploegen zo laag geklasseerd staan. Nog een overeenkomst, beide ploegen starten met hun trainer in de basis. Het zal uit nood geboren zijn, maar vraag is of beide trainers voetballend nog iets kunnen toevoegen aan hun team. Met name Hemmo Kuipers van Oldambtster Boys maakte een alles behalve afgetrainde indruk. Dan de wedstrijd, het was er rommelig en onnauwkeurig aan beide kanten. Veel kansen waren er niet en de wedstrijd leek maar niet op gang te komen.

  Toch nam Oldambtster Boys de leiding. Een schuiver in de rechter benedenhoek verrast keeper Krebs van Nieuweschans. Even leek het weer mis te gaan voor Nieuweschans, maar de ploeg rechtte de rug. Arjan Topelen werd de diepte in gestuurd en zijn assist was niet te missen voor Steffan Kuiper, 1-1. Het werd nog mooier voor de Schansker toen de prima leidende scheidsrechter een strafschop gaf toen de doorgebroken Topelen werd neer gehaald in de zestien. Jelle Jacobs wist wel raad met deze buitenkans en schoot onberispelijk binnen. Niet veel later gingen beide ploegen met deze licht geflatteerde stand aan de thee.

  Nieuweschans kwam na rust fris en actief uit de kleedkamer. Oldambtster Boys werd vast gezet en stond met de rug tegen de muur. Het duurde dan ook niet heel lang tot Steffan Kuiper de 3-1 liet aantekenen. Nieuweschans ging nu door en Arjan Topelen had de 4-1 op zijn schoen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

  Hierna was het ineens gedaan  met het Schansker overwicht. Nieuweschans liep steeds verder achteruit en leek wel bang om te winnen. De druk werd steeds groter en Oldambtster Boys kreeg de kans om terug in de wedstrijd te komen toen hier ook een terechte strafschop werd gegeven. Dit was het moment voor Joshua om eindelijk zijn waarde te laten zien voor het team en hij stopte de strafschop. Dit was wel het breekpunt in de wedstrijd, hierna was het vuur eruit bij de Boys en kon Nieuweschans de overwinning redelijk eenvoudig over de streep trekken.

  Zo zijn de Schanskers zowaar met een serie bezig na de winterstop, met 4 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week wacht echter weer een zware opgave als Borgercompagnie op bezoek komt in Nieuweschans.

 • Nieuweschans verliest derby tegen Drieborg

   

   

   

  Zondag 5 maart:

  Nieuweschans ?? Drieborg  0-3 (0-2)

  Doelpunten Drieborg: Ingve Tjalma, Sven Veld en Mark Roll

  Toeschouwers: 99

   

  Vandaag de kraker tussen de buren uit Nieuweschans en Drieborg. Nieuweschans dat goed uit de winterstop is gekomen met een gelijk spel en een overwinning had vertrouwen dat het vandaag zou kunnen stunten tegen het hoger geklasseerde Drieborg. Toch had trainer Jan Blaauw de nodige problemen voor aanvang van de wedstrijd, Arjan Topelen was geblesseerd aan de knie en zou niet kunnen spelen. In zijn plaats was Thomas Hauwen nu geposteerd. De 43 jarige Hauwen die normaliter zijn wedstrijdjes op zondagmorgen in het tweede speelt deed het naar behoren, maar ondervond wel het verschil in tempo.

  Vooraf was er nog vrees dat de scheidsrechter het veld zou afkeuren gezien de abominabele gesteldheid van het veld. Gelukkig gaf de beste man groen licht en kon het gevecht in de modder beginnen.

  Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Drieborg niet was gekomen om cadeautjes te geven. Drieborg met notabene drie Schanskers (Dave Meijer, Ken Bakkker en Mark Roll) in de gelederen was heer en meester. Achterin had Nieuweschans veel moeite met het in bedwang houden van de voorwaartsen van de gasten en ook op het middenveld zat Drieborg er bovenop. Voorin zat Steffan Kuiper in de tang bij Kevin Nanninga. Een goede zet van trainer Leraar van Drieborg, hij wist hiermee de angel uit het spel van Nieuweschans te halen.

  En nadat Nieuweschans al een keer een waarschuwing gehad had toen een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd was het even later wel raak, vrij voor de keeper schoof Ingve Tjalma de 0-1 binnen. Nieuweschans probeerde het wel, maar Drieborg gesteund door de voorsprong drukte meteen door. Na een aantal gemiste kansen maakte Sven Veld de 0-2. Nieuweschans oogde aangeslagen en wankelde. Gelukkig wist de ploeg zich weer wat op te richten en kreeg zelfs een mogelijkheid via Alex Babenko. Het schot van buiten de zestien werd met de nodige moeite gepakt door de attent keepende  Mart Bakker.

  Met de 0-2 stand gingen vervolgens beide teams aan de thee. Het publiek werd in de kantine vermaakt met live muziek van Mathijs Laverman.

  Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Nieuweschans probeerde het wel, maar kwam er nauwelijks doorheen. Domper voor Nieuweschans was het geblesseerd uitvallen van spits Babenko. Ook invaller Michel Topelen ging er niet veel later met een blessure vanaf.

  Doordat de Schanskers steeds meer va banque gingen spelen op zoek naar de aansluitingstreffer kreeg Drieborg voorin steeds meer ruimte en de nodige kansen. Nadat de gasten al een aantal kansen gemist hadden was het uitgerekend Schansker Mark Roll die de wedstrijd in het slot gooide. Vrij voor keeper Krebs faalde Roll niet en schoof beheerst de 0-3 binnen. Hierna werd het steeds rommeliger en bloedde de wedstrijd wat dood. Smet op de sportieve wedstrijd was het in de slotminuten uitvallen van Drieborg speler Kevin Veld. Aan een ongelukkige botsing met Kjeld Bolland hield Veld waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen over. Vanuit Nieuweschans wensen wij Veld een voorspoedig herstel en beterschap.

  Volgende week wacht wederom een lastige opgave voor de Schanskers, dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Wedde op het programma.